hogyan tehetjük kényelmessé a repülőutat?

hogyan tehetjük kényelmessé a repülőutat?

2017. május 31.

Hiába készülnek fejtámlába épített kijelzőkkel, zenék, mozifilmek és sorozatok tömkelegével, párnákkal vagy takarókkal egy-egy út során a légitársaságok, a repülőn eltöltött idő nem mindig a legkellemesebb. Nézzük, mit tehetünk, hogy a lehető legkényelmesebben vészeljük át a levegőben töltött órákat!

Elgémberedett végtagok, fájó nyak, fáradtság – nem muszáj nyúzottan leszállni a repülőről és így nekivágni a vakációnak. Nézzük, mit tehetünk annak érdekében, hogy kellemesen teljen az utazás!

 

hosszú repülőút - K&H direktbiztosítás

(kép forrása: pixabay)

 

 1. hidratáljunk!

  A repülőgép levegője száraz, ezért nagyon fontos, hogy megfelelő mennyiségű folyadékot igyunk. Ha tehetjük, próbáljunk meg tartózkodni a szénsavas, cukros üdítőktől, a sok kávétól és alkoholtól, és maradjunk az ásványvíz mellett. Akinek száraz a bőre, annak érdemes egy kis tégelyben (amekkorát felvihetünk a fedélzetre) hidratálókrémet, ajakápolót is magával vinnie. A szemcsepp is jól jöhet a száraz levegő miatt. 

   
 2. első a higiénia

  Az út során kis helyre leszünk összezárva sok emberrel és véges számú mosdóval, ezért a komfortosságunk növelése érdekében készüljünk fel és vigyünk magunkkal kézfertőtlenítő zselét, nedves törlőkendőt, elegendő zsebkendőt. Jól jön még a fogkrém és a fogkefe is, ha csak egy gyors felfrissülésre vágyunk a mosdóban.

   
 3. fő a kényelem

  Gondoskodjunk a kényelmes öltözékről, kerüljük a szűk ruhákat, a kényelmetlen cipőket, szoros öveket. A légkondicionáló miatt a gépeken hűvös van, így érdemes egy kardigánnal vagy nagyobb sállal felszerelkezni az útra. Ha aludni szeretnénk, pakoljunk füldugót, zajszűrős fejhallgatót vagy szemtakarót. Egy jó alvómaszk nem csak a kellemetlen fényeket zárja ki, de hagyja akadálytalanul mozogni szemünket a mélyalvási szakaszban is.

   
 4. mozogjunk!

  Sétáljunk a sorok között, vagy keressünk egy kis helyet, és végezzünk néhány torna- vagy nyújtógyakorlatot! A székünkben is tudunk nyújtózkodni, ezt érdemes legalább óránként megtenni.


 

luxusérzés a fapadoson


A skyscanner nemzetközi repülőjárat-kereső portál összeszedett néhány trükköt, amelyekkel a fapados járatokat is kényelmesnek érezhetjük.

 

 • egy jó párna csodákra képes: a légitársaságok általában biztosítanak párnát a repülőutak alkalmával, de ezek gyakran vékonyak és laposak. Egy jó minőségű párna, megfelelő nyaktámasszal azonban sokkal pihentetőbb alvást tesz lehetővé. A legjobb a szokványos felfújható patkóalakú párna.
   
 • keressünk üres helyeket: sokszor a légitársaságoknak nem sikerül eladni az összes ülőhelyet, ilyenkor érdemes rákérdeznünk a személyzetnél, hogy átülhetünk-e egy másik helyre. Ha szabad a mellettünk lévő hely, mindjárt sokkal könnyebben ki tudjuk nyújtani lábunkat, felhajthatjuk a kartámaszokat, és akár végig is feküdhetünk egy sorban, ha szerencsénk van.
   
 • vásároljunk be a vámmentes üzletekben: a repülőtéren található vámmentes üzletekben olcsóbban beszerezhetünk innivalót, snackeket, édességeket, szendvicseket, mint a fedélzeten. Sokszor csupán ez az apró luxus hiányzik a teljes komfortérzet eléréséhez. A repülőre felvihető élelmiszerekről azonban mindig tájékozódjunk a felszállás előtt.
   
 • válasszunk ülőhelyet: némi felárért cserébe a nekünk legmegfelelőbb helyet választhatjuk ki a gépen. Ha ablak mellé ülünk, nem csak a kilátást fogjuk élvezni, de azt is elkerülhetjük, hogy folyamatosan átmászkáljon valaki rajtunk keresztül.

 

K&H utasbiztosítás kalkulátor
utazás célja időtartama utasok száma
nap
vissza
további tippek és ötletek
casco biztosítás

segítség külföldön vészhelyzetben

Itt a nyár, a vakációt pedig sokan töltik a határainkon kívül. A várva várt pihenés alatt legkevésbé hivatalokban szeretnénk tölteni az időnket, azonban sajnos, akkor is bekövetkezhet a baj, ha igyekeztünk minden óvintézkedést betartani. Mi történik például, ha egy idegen országban járva elvesztjük útlevelünket, vagy kirabolnak és iratok nélkül maraduk? Mutatjuk, mi a teendő vészhelyzetben!

casco biztosítás

nyaralás külföldön is biztonságban

Itt a nyár: a felhőtlen pihenés és sokszor a külföldi utazások ideje. Ahhoz azonban, hogy az utazás valóban csak a kikapcsolódásról szóljon, fontos néhány dolognak utánanézni. Például, hogy a meglátogatni kívánt térségben milyen kockázatokkal találkozhatunk, így ennek megfelelően készülhessünk fel az útra. Ne hagyjuk, hogy az álomvakációból tortúra legyen!

casco biztosítás

autós menetrögzítő kamera: újabb felesleges kütyü vagy fontos digitális szemtanú?

A fedélzeti kamerák - angol nevükön: dash cam-ek - használata manapság egyre gyakoribb. A világ számos pontján terjedtek el az utóbbi időben, használják hétköznapi sofőrök, taxisok, de a rendőrség is hasznát veheti. 

casco biztosítás

több tízezres károkat fújhat össze a szél

A viharok idén tavasszal sem kímélték az ingatlanokat. Többek között a heves esőzések és az erős szél miatt volt olyan nap, amikor több mint 140 kárbejelentés futott be a K&H Biztosítóhoz, ami duplája egy átlagos nap forgalmának. A kárigények átlagértéke meghaladta az 500 ezer forintot. Biztosítással jelentős anyagi károktól kímélhetjük meg magunkat, de emellett érdemes néhány jó tanácsot is betartani.

casco biztosítás

így találhatjuk meg a tökéletes környéket

Ingatlanvásárlásnál számos tényezőt kell figyelembe vennünk. Fontos, hogy mekkora büdzsét tudunk szánni a vásárlásra, hányan szeretnénk költözni, háziállattal vagy anélkül megyünk, és nem utolsó sorban, hogy milyen környékben gondolkodunk. Nézzük, mit érdemes szem előtt tartani!

kapcsolat
telefonszám(06 1) 468 8228hétfőtől csütörtökig 8:00-tól 17:00-ig,
pénteken 8:00-tól 14:30-ig
K&H útitárs
Töltse le az ingyenes
K&H útitárs alkalmazást!
Segélyhívás, kárbejelentés, utasbiztosítás kötés és hasznos dolgok egyben.
intézze online!
online kárbejelentés
bonus-malus igazolás igénylése
segítség
A letölthető PDF formátumú dokumentumok megnyitásához Adobe Reader program szükséges.
  

© K&H Biztosító Zrt. Minden jog fenntartva!