hátizsákkal a nagyvilágban - utazási tippek diákoknak

hátizsákkal a nagyvilágban - utazási tippek diákoknak

2016. szeptember 29.

Olcsón világot látni nem könnyű feladat, de nem is lehetetlen küldetés. Egy kis utánajárással és a diákoknak járó kedvezmények kihasználásával kevesebb pénzből úszhatjuk meg a külföldi vagy belföldi vakációs kalandot!

Diákként szeretnénk minél több izgalmas országba eljutni, a barátainkkal együtt felfedezni a világot és bebarangolni a csodaszép hazai tájakat, azonban erre a legtöbbünknek korlátozott anyagi források állnak rendelkezésre. Megmutatjuk, miket érdemes megfontolni, és hogyan tudunk spórolni, ha utazásra adjuk a fejünket.

 

diákigazolvány

A diákigazolvány rengeteg kedvezményre jogosít, így érdemes végigböngészni a www.diakigazolvany.hu és diakkedvezmeny.hu oldalt!

 • Igazolványunkkal igénybe vehetünk kereskedelmi kedvezményeket, országszerte közel ezer elfogadóhelyen jár a diákoknak 5-30 százalékig terjedő kedvezmény.
 • Nappali és esti tagozatos diákként kedvezménnyel utazhatunk távolsági busszal vagy vonattal.
 • A diákok kedvezményesen látogathatnak egyes múzeumokat is, így érdemes utána nézni a feltételeknek, mielőtt útnak indulunk.
 • Az új típusú igazolványok egyben nemzetközi diákigazolványként is funkcionálnak, így kedvezményekhez juthatunk a kultúra, az utazás, a szállás, és egyéb szolgáltatások területén.
 • EYCA (Európai Ifjúsági Kártya Egyesület) nonprofit szervezet tagjaként, az új diákigazolvánnyal a magyar diákok más európai tagországokban is élhetnek a nemzetközi szervezet által biztosított kedvezményekkel.

 

utazás

 • vonat állomás - K&H direktbiztosításHa az olcsóbb utazás a cél, hagyjunk időt a gondos tervezésre! Minél előbb kezdünk neki a szervezésnek és foglalunk, annál jobb ajánlatokra csaphatunk le.
 • Böngésszük végig az árösszehasonlító oldalakat mielőtt lefoglaljuk a repülőjegyet!
 • Nézzük meg milyen közlekedési eszközre ad kedvezményt a diákunk!
 • Fapados társaság esetében sokat spórolhatunk, ha csak kézipoggyászt viszünk magunkkal! Nézzünk utána melyik társaság, mekkora csomagot enged fel a fedélzetre!
 • A repülő mellett érdemes más közlekedési eszközt is megnézni. Buszokkal, vonattal (vagy Interrail segítségével) rengeteg európai nagyváros könnyen megközelíthető.

 

szállás

 • Itt is érvényes az aranyszabály: minél korábban kezdjük el szervezni az utat, annál olcsóbban úszhatjuk meg a szállást is.
 • Nézzünk körül a hostelek között, vagy az airbnb.com oldalon: itt magánszemélyektől bérelhetünk lakást vagy akár csak egy szobát a világ minden táján. Egyrészt úgy élhetünk mint a helyiek, másrészt pedig költséghatékonyabb megoldás mint a szálloda vagy panzió.
 • Számos alternatív szállás opció létezik, cserélhetünk apartmant a home exchange keretében egy másik utazóval, vagy a couch surfing segítségével mások kanapéján hajthatjuk álomra a fejünket.
 • Figyeljünk a részletekre! Nézzük meg, milyen messze van a kiválasztott szállás a nevezetességektől, mert lehet, hogy rengeteg pénz megy majd el az utazásra!

 

a megérkezés után

 • A legtöbb nevezetesség esetében vannak olyan időszakok, amikor ingyenesen vagy kedvezményesen nézhetünk körül. Olvassunk utána, mikorra érdemes a látogatást időzíteni!
 • Ha van rá lehetőségünk, érdemes néhány alapélelmiszert magunkkal vinnünk az útra. Így készíthetünk magunknak szendvicset vagy összedobhatunk egy könnyű vacsorát.
 • Térképezzük fel előre az úti célt! Nézzük meg, hol vannak olcsó éttermek, utcai étkezdék, közértek és tervezzük úgy a programot, hogy ezek útba essenek!
 • Lépjünk kapcsolatba helyiekkel! Ismerősök ismerősei, nálunk tanuló külföldi diákok vagy a szállásadóink sokat segíthetnek az olcsóbb helyek felkutatásában. 
K&H utasbiztosítás kalkulátor
utazás célja időtartama utasok száma
nap
vissza
további tippek és ötletek
casco biztosítás

segítség külföldön vészhelyzetben

Itt a nyár, a vakációt pedig sokan töltik a határainkon kívül. A várva várt pihenés alatt legkevésbé hivatalokban szeretnénk tölteni az időnket, azonban sajnos, akkor is bekövetkezhet a baj, ha igyekeztünk minden óvintézkedést betartani. Mi történik például, ha egy idegen országban járva elvesztjük útlevelünket, vagy kirabolnak és iratok nélkül maraduk? Mutatjuk, mi a teendő vészhelyzetben!

casco biztosítás

nyaralás külföldön is biztonságban

Itt a nyár: a felhőtlen pihenés és sokszor a külföldi utazások ideje. Ahhoz azonban, hogy az utazás valóban csak a kikapcsolódásról szóljon, fontos néhány dolognak utánanézni. Például, hogy a meglátogatni kívánt térségben milyen kockázatokkal találkozhatunk, így ennek megfelelően készülhessünk fel az útra. Ne hagyjuk, hogy az álomvakációból tortúra legyen!

casco biztosítás

autós menetrögzítő kamera: újabb felesleges kütyü vagy fontos digitális szemtanú?

A fedélzeti kamerák - angol nevükön: dash cam-ek - használata manapság egyre gyakoribb. A világ számos pontján terjedtek el az utóbbi időben, használják hétköznapi sofőrök, taxisok, de a rendőrség is hasznát veheti. 

casco biztosítás

több tízezres károkat fújhat össze a szél

A viharok idén tavasszal sem kímélték az ingatlanokat. Többek között a heves esőzések és az erős szél miatt volt olyan nap, amikor több mint 140 kárbejelentés futott be a K&H Biztosítóhoz, ami duplája egy átlagos nap forgalmának. A kárigények átlagértéke meghaladta az 500 ezer forintot. Biztosítással jelentős anyagi károktól kímélhetjük meg magunkat, de emellett érdemes néhány jó tanácsot is betartani.

casco biztosítás

hogyan tehetjük kényelmessé a repülőutat?

Hiába készülnek fejtámlába épített kijelzőkkel, zenék, mozifilmek és sorozatok tömkelegével, párnákkal vagy takarókkal egy-egy út során a légitársaságok, a repülőn eltöltött idő nem mindig a legkellemesebb. Nézzük, mit tehetünk, hogy a lehető legkényelmesebben vészeljük át a levegőben töltött órákat!

kapcsolat
telefonszám(06 1) 468 8228hétfőtől csütörtökig 8:00-tól 17:00-ig,
pénteken 8:00-tól 14:30-ig
K&H útitárs
Töltse le az ingyenes
K&H útitárs alkalmazást!
Segélyhívás, kárbejelentés, utasbiztosítás kötés és hasznos dolgok egyben.
intézze online!
online kárbejelentés
bonus-malus igazolás igénylése
segítség
A letölthető PDF formátumú dokumentumok megnyitásához Adobe Reader program szükséges.
  

© K&H Biztosító Zrt. Minden jog fenntartva!