milyen kedvezmények vehetők igénybe a K&H kötelező biztosításhoz?

Számos kedvezménnyel állunk ügyfeleink rendelkezésére.

 • idős gépjármű kedvezmény: Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 5%, kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó személygépkocsi gyártási éve 10 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év, abban az esetben, ha a szerződés bármelyik év január első napján kezdődő biztosítási időszakra megszakítás nélkül érvényben marad (azaz megújul) a K&H Biztosítónál, továbbá abban az esetben is, ha az újonnan megkötött szerződés kockázatviselésének kezdete január 1-je és a biztosítandó személygépkocsi gyártási éve 10 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év. Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 5%, kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó személygépkocsi gyártási éve 7 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év, abban az esetben, ha a szerződés a 2015. január 2-án vagy későbbi időpontban (kivéve bármely év január 1-je) kezdődő biztosítási időszakra megszakítás nélkül érvényben marad (azaz megújul) a K&H Biztosítónál, továbbá abban az esetben is, ha az újonnan megkötött szerződés kockázatviselésének kezdete 2015. január 2-a vagy későbbi időpont és a biztosítandó személygépkocsi gyártási éve 7 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év.
  Motorkerékpár kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 10%, tehergépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 20% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű gyártási éve 10 vagy több évvel korábbi, mint a szerződés biztosítási időszakának kezdete szerinti naptári év. Egyéb, a fentiekben nem megnevezett gépjármű-kategóriába sorolt gépjármű esetén ez a kedvezmény nem érvényesíthető. A gyártási év a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.
 • hengerűrtartalom kedvezmény: Személygépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 10% kedvezmény érvényesíthető, ha a biztosítandó gépjármű hengerűrtartalma az alábbi tartományok valamelyikébe esik:
  • 1250-1299 cm3
  • 1350-1399 cm3
  • 1550-1599 cm3
  A hengerűrtartalom a forgalmi engedély adata alapján kerül megállapításra.
 • extra kedvezmény: Személygépkocsi vagy motorkerékpár vagy tehergépkocsi kategóriába sorolt gépjárműre vonatkozó szerződés esetén 10% kedvezmény érvényesíthető, ha a szerződés bármelyik év január első napján kezdődő biztosítási időszakra megszakítás nélkül érvényben marad (azaz megújul) a K&H Biztosítónál, továbbá abban az esetben is, ha az újonnan megkötött szerződés kockázatviselésének kezdete január 1-je.
 • díjfizetési gyakorisági kedvezmény: Határozatlan tartamú szerződés esetén a biztosítási díjból kedvezmény érvényesíthető az alábbiak szerint. A kedvezmény mértéke 21% ha a díjfizetés gyakorisága éves, 3% ha a díjfizetés gyakorisága féléves. Ha a szerződés megkötésére díjnemfizetéssel megszűnt szerződés újrakötése miatt kerül sor, ez a kedvezmény a szerződés első biztosítási időszakában nem alkalmazható.

Így a kötelező biztosítás megkötésekor igénybe vehető kedvezmények összesített mértéke maximálisan 39% lehet a díjtarifában meghirdetett kedvezményszámítás szerint.
A kötelező biztosítás kedvezményeiről részletes leírás a díjtarifában található.

K&H kötelező biztosítás kalkulátor

nem találod amit keresel?