Az utazók rémálma: az elveszett csomag


2014. október 17.

Csomagot elveszíteni sosem jó, de a legrosszabb talán akkor, amikor éppen kikapcsolódni, nyaralni megyünk. Hiába érkeztünk meg álmaink üdülőhelyére, ha ott állunk utolsóként a reptéren az üresen körbejáró futószalag mellett, és a táskáink, bőröndjeink csak nem akarnak megjelenni. Vagy megjönnek, de nyitva és félig üresen. Így válhat át a megérdemelt pihenés egyik pillanatról a másikra bosszantó ügyintézések sorozatára.

A reptéren mindig érdemes fokozottan figyelni a csomagjainkra. Ha nem akarjuk, hogy az utazásunk rémálommá váljon, elég néhány apróságot szem előtt tartani.

 

Jó minőségű táskát válasszunk

 

Takarékoskodni jó dolog, de nem mindenből érdemes a legolcsóbbat választani, mert a rossz minőség visszaüthet. Ne feledjük: a repülőút során sokszor pakolgatják ide-oda a táskánkat, és ezt bizony az anyagának ki kell bírnia.

 

Jól zárjuk le a csomagot

 

Győződjünk meg róla, hogy a csomagunk semmilyen körülmények között nem tud magától kinyílni. Rengeteg különféle eszközt lehet kapni, amivel megerősíthetjük a táskáink vagy bőröndjeink saját zipzárait, csatjait, illetve egyéb zárait, legyen szó egy kis lakatról vagy valamilyen kötözőanyagról.

 

Használjunk feltűnő színeket

 

A szürke és a fekete lehet, hogy elegáns, de ha keresni kell, akkor beleolvad a tömegbe. Akár a táskánk is lehet élénkebb színű, vagy ha ezt nem tudjuk, vagy nem akarjuk megoldani, akkor legalább a rárakott címkék, vagy kötözőanyagok legyenek azok. És máris van a csomagunknak egy különös ismertetőjele.

Az utazók rémálma: az elveszett csomagFotó: Katy Warner / Creative Commons 2.0

 

Tüntessük fel a nevünket

 

Mégpedig jól láthatóan, és olvashatóan! Apróságnak tűnik, de éles helyzetben életmentő lehet. Ha a csomagunknak van saját címkézhető felülete, akkor használjuk. Ha nincs, vagy nem tűnik elég biztonságosnak, akkor akár azt is megtehetjük, hogy öntapadós címkéket ragasztunk a táskánk mindkét oldalára, rajta a nevünkkel.

 

Ne bízzuk a dolgainkat ismeretlenekre

 

Előfordulhat, hogy el kell intéznünk valamit, és kényelmesebb lenne addig megkérni valakit, hogy figyeljen a táskánkra. Ne vállaljuk a kockázatot, inkább cipeljük magunkkal a csomagot is.

 

És végül: figyeljünk oda

 

A reptéren számos élmény ér minket, és sok információ zúdul a nyakunkba, amelyek könnyen elterelhetik a figyelmünket. Éppen ezért tartsuk észben, hogy mindemellett még a csomagjainkra is figyelni kell. Sose távolodjunk el tőlük túl messzire, és időnként pillantsunk rájuk.

 

Ha mindezek ellenére mégis elveszne valamink, azonnal jelentsük az elveszett csomagokkal foglalkozó reptéri munkatársaknak.

K&H utasbiztosítás kalkulátor

nap