nyaralás kamaszokkal – így fogja mindenki jól érezni magát!

K&H utasbiztosítás kedvezményekkel, pár perc alatt a biztonságodért!
2019. június 25.
A családi nyaralás gondolata 11–12 éves kor fölött a gyerekek többségét már enyhén szólva nem hozza lázba. Ám tippjeinket megfogadva a közös utazás „letöltendő börtönbüntetés” helyett izgalmas, felemelő élmény lehet mindenki számára.

nyaralás kamaszokkal - így fogja mindenki jól érezni magát!

tervezzünk közösen!

Bárhova is utazunk, fontos, hogy kamasz gyerekünknek megadjuk a döntés szabadságát. Rengeteg sóhajtozással aláfestett szemforgatástól és beszólástól megkímélhetjük magunkat, ha már a nyaralás tervezésébe is bevonjuk a gyerekeket és közösen választjuk ki az úticélt.

Ha tinédzserünk saját ötlettel jelentkezik, megkérhetjük, hogy nézzen utána, mennyibe kerül majd ott a szállás, a benzin, és milyen turistalátványosságokra számíthatunk. Érveljen, győzzön meg bennünket arról, hogy oda menjünk, ahova ő szeretne. 

Arról nem is beszélve, hogy a módszer praktikus előnyökkel is jár. Könnyen lehet, hogy az okostelefonjával szimbiózisban élő „digitális bennszülöttünk” olyan praktikus, az olcsóbb és jobb lehetőségeket  felvonultató szállás-és utazástervező applikációkat, oldalakat, vagy épp utazással kapcsolatos videóblogokat fedez fel, melyek velünk sosem jönnének szembe. Így például még spórolhatunk is az utazáson.

vízpartra autóval

Amennyiben autóval indulunk neki a vízpartnak, inkább vegyünk célba egy parthoz közeli várost, ahol több a szórakozási, kikapcsolódási lehetőség. Míg egy kisgyereknek elég egy pancsoló medence a strandon, vagy a sekély víz, egy tizenévest már kevésbé köt le az állandó fagyi-csúszda kombináció.

Áthidaló megoldás lehet, ha olyan nyaralóhelyet keresünk, ahol több sportolási lehetőség is rendelkezésre áll a szörftől a wakeboard-on át a búvárkodásig. 

Vagy érdemes lehet olyan wellness-központban szállást foglalni, ahol már kimondottan a tizenéves korosztálynak is kínálnak programokat. Ha kamaszunk épp a bekuckózós könyvmoly-korszakát éli, szerezzünk neki egy kellemes camping széket vagy napozóágyat, és hagyjuk az árnyékban zavartalanul olvasni vagy zenét hallgatni.

tér és idő az egyedüllétre 

Fontos szempont, hogy bárhova is tervezünk szállást foglalni, olyan apartmant vagy hotelt válasszunk, ahol a kamasznak van lehetősége az egyedüllétre. Ha a pénztárcánk bírja, foglaljunk külön szobát neki. A szervezéskor pedig a közös programok mellett iktassunk be szabad időtöltést is, amikor lehetősége van némileg eltávolodni tőlünk; például sétálni egyet a városban, szuvenírt válogatni a barátoknak vagy meginni egy koktélt a parti bárban.  

Mivel a kamaszoknak élettani szempontból több alvásra van szükségük, ne görcsöljünk a korai programokon. Nem is baj, ha a nyaralás alatt később indul a nap és a program, egy koncert, egy vacsora vagy a közös séta belenyúlik az éjszakába. Ettől a kamaszunk is örömmel érzi felnőttnek magát.

mennyire engedjük el a kezét?

Örök dilemma, hogy mekkora teret biztosítsunk kamasz gyermekünknek és nincs ez másképp a nyaraláson sem. Míg a kisebbek teljesen természetes, hogy minden programra velük jönnek, addig a tinédzsereknek nem árt némi önállóságot is biztosítani. Megismerkedett pár helyi fiatallal a strandon? Egyik nap a városnézés helyett inkább a napon heverészne? Esetleg szívesen elmenne szórakozni a sétány egyik bárjába? Ha ezekre a hétköznapokban is van lehetősége, akkor legyünk itt is nyitottak az új lehetőségekre, csak pontosan fektessük le a szabályokat. Mikor, kivel, meddig, hova és ellenőrizzük, hogy a hotel neve és címe fel van írva a mobiltelefonjába. 

Autóval utaztok a családi nyaralásra? Akkor érdemes már indulás előtt casco biztosítást kötnötök, mert így egész Európán belül biztonságban lehettek és egy esetleges műszaki hiba, defekt, koccanás sem fogja tönkretenni a közös vakációt! Tudj meg többet a K&H casco biztosításról!

Ugye az utasbiztosításról sem feledkeztetek meg? A K&H utasbiztosítások online, pillanatok alatt, akár a határátlépés előtt az autóból is megköthetőek, aminek rendezésében például a telefont nyomkodó kiskamaszotok is segítségetekre lehet! 

Válaszd utazásod mellé a K&H utasbiztosítást, amit kényelmesen online, pár perc alatt megköthetsz! Tudj meg többet!

K&H utasbiztosítás