Új ablakon se dobjuk ki a pénzt


2013. november 29.

Az oldal frissítve: 2020. szeptember 21.

Az ajtó-, ablakcsere, vagy bármilyen más otthoni felújítás után kevés jobb dolog van annál, mint mikor az ember felszámolja a káoszt, kitakarít és boldogan, elégedetten ül megújult, megszépült otthonában. Nem lennénk azonban jó szakemberek, ha az idilli momentumot ne használnánk ki arra, hogy tudatosítsuk: egy nyugodt órában mindenképpen érdemes átnézni a lakásbiztosítást is.

K&H személyi kölcsön lakáscélra kedvezményes THM: 5,7%, THM2 2021. január 1-jétől: 8,1–13,8%

a

Míg Európa déli országaiban a lakásbiztosítást kötők aránya 10% alatti, Magyarországon 10-ből több mint 7 ember áldoz rendszeresen ingóságainak védelmére. Ha valami, ez igazán örömteli, és előremutató, felelősségteljes gondolkodásra utal.

Ellenben sajnos nem ritka eset, hogy ugyan valakinek évek óta van lakásbiztosítása, ám a baj bekövetkezte után derül ki, hogy az az ingatlanban keletkezett kárnak csak a töredékét fedezi.

 

Nem tévedés: a lakásbiztosítások több mint fele 5 évnél is régebbi, ilyen hosszú idő alatt pedig sok minden megújul az otthonokban, vagy egyszerűen csak gyarapszik a lakásban található tárgyak értéke.

 

Mindig tartsuk ezt szem előtt:

Minden nagyobb lakásfelújítás, - akár hitellel - nyílászáró-csere a drágább építőanyagok, energiatakarékos megoldások révén növeli a lakás, ház értékét.

Az volna a jó, ha rutinná válna, hogy minden ilyen eset után nézzük át a biztosítási szerződésben foglaltakat, és ha szükséges, változtassunk rajta – spóroljuk meg magunknak azt a kellemetlenséget, hogy már csak baj esetén szembesülünk azzal, hogy a biztosításunk nem fedezné a károkat.

K&H lakásbiztosítás kalkulátor

m2