mobilos alkalmazások autósoknak


2016. május 6.

A számtalan mobiltelefonra letölthető alkalmazás segítségével számon tarthatjuk a költségeinket, a futással megtett kilométereket, a sporttal elégetett kalóriákat.

parkolás

Szinten minden autóssal előfordult már, hogy sokáig körözött azért, hogy parkolóhelyet találjon, majd a parkolóautomata-keresgéléssel pocsékolta tovább az idejét. Ezt a folyamatot rövidíthetjük le az online díjfizetéssel. Ma már sok alkalmazáson keresztül kényelmesen fizethetünk a parkolásért, többek között az országos rendszert működtető Nemzeti Mobilfizetési Zrt. appjával is, amely egyúttal arra is alkalmas, hogy sztrádamatricát vásároljunk.

 

car locator

Ha már a parkolásnál tartunk, az is előfordult már sok autóssal, hogy egyszerűen nem emlékezett arra, hogy pontosan hol is állt meg az autóval. Nekik segít a Car Locator alkalmazás, amely megmutatja, hol található az autó. 

 

térkép

 
Az okostelefon-alkalmazások között sokféle térképes appot találunk. Az egyik legkézenfekvőbb és legnépszerűbb ezek közül a Google alkalmazása. Ez egyébként sok okostelefonon eleve rajta van, így letölteni sem kell, de használni mindenképp érdemes. Többek között útvonalat terveztetünk vele, navigál, megmutatja a közelben lévő éttermeket, és figyelmeztet a forgalmi változásokra is. 

 

csak lassan!

Sokakkal előfordul, hogy észre sem veszik, de a megengedett sebességnél többel haladnak. Ha el szeretnék kerülni a büntetéseket és a baleseteket, jó szolgálatot tehet a DigiHUD Speedometer, ami egy digitális sebességmérő. Az alkalmazás letöltése után a készüléket a szélvédő alá kell helyeznünk, így a telefon egyfajta head-up displayként működik, és a szélvédőre vetíti ki a sebességet. Így nem kell a műszerfalra pillantgatni, hogy lássuk mennyivel megy az autó.

 

Autóval  külföldön - K&H direktbiztosítássegítség külföldön

 

Az Európai Bizottság hiánypótló appot készített egy adott tagországból másik országba utazó autósoknak. Az alkalmazás megmutatja például, hogy mennyivel lehet menni a spanyolországi sztrádákon, kell-e a kerékpárosoknak bukósisak Szlovákiában, kötelező-e hólánc vagy lehet-e alkoholt inni vezetés előtt Ausztriában. Emellett még egy sor közlekedési szabályokkal kapcsolatos kérdésre választ ad az applikáció, amelynek segítségével elkerülhetjük a bírságokat.

 

autóvadász

A Totalcar internetes autós lap szerint szintén hasznos alkalmazás az Autóvadász. Az alkalmazás frissülő adatbázisban keresi, és a beírt rendszám alapján azonosítja a lopott autókat. Ez jól jöhet autóvásárlásnál, de, ha látunk egy hónapok óta egy helyben álló autót, akkor is érdemes egy ellenőrzést végezni, a tulajdonos biztos örülni fog, ha tényleg lopott járműről van szó.

 

K&H casco biztosítás kalkulátor